Vad tycker du om kameraövervakning?

Uppdaterad: 21 november, 2016 15:29

Vi har frågat tre personer på stan om vad de tycker om kameraövervakning.

Foto: Marcus Thapper

Foto: Marcus Thapper

Jesper Gustavsson, 43, civilingenjör:…
Jag är positiv till det, det har ju fungerat i England. Det hjälper kanske mot brott på allmän plats, och då känns det värt lite övervakning. Så länge de inte börjar övervaka i folks hem ser jag inga problem med det.

 

Foto: Magnus Thapper

Foto: Magnus Thapper

Ludvig Samuelsson, 26, egenföretagare:…
Jag tycker det är okej. Eftersom det redan finns övervakningskameror så gör det ju inget om det kommer fler. Det gör ju ingen skillnad. Antingen får man ta bort dem helt – eller så kan det ju vara hur många som helst. Jag tycker det är okej. Eftersom det redan finns övervakningskameror så gör det ju inget om det kommer fler. Det gör ju ingen skillnad. Antingen får man ta bort dem helt – eller så kan det ju vara hur många som helst.

 

Foto: Magnus Thapper

Foto: Magnus Thapper

Karin Alsén, 66, Utvecklingsledare & pensionär:…
Jag förstår att man måste ha övervakning på tex bussar och spårvagnar, men när det är på andra ställen handlar det om integritet. Man får lite en känsla av ett “storebror ser dig”-samhälle. Det blir ju jobbigt om man alltid är övervakad.