Vad tycker politikerna om USA-valet?

Uppdaterad: 3 november, 2016 15:24

Hampus Magnusson (M) Bitrände kommunalråd.

Pressfoto

Pressfoto

– Det är ju världens viktigaste val och jag hade definitivt röstat på Hillary. Det är inte bra för Sverige om Trump vinner, eftersom vi är ett litet och exportberoende land och han vill höja tullarna. Dessutom skulle det vara kul om västvärlden kunde ha en kvinnlig ledare.

 

 

Lars Hansson (SD) Kommunalråd.

lars-hansson-sd

Pressfoto

– Jag tycker att det är spännande. Jag kan inte säga att jag är jättepåläst men jag tror att Trump vinner, vindarna viner åt det hållet. Men jag vet inte vem jag skulle ha röstat på, om jag hade bott där hade jag varit mer insatt.

 

Ulf Kamne (MP) Kommunalråd

ulf_kamne_-_kandidat_goteborgs_kommun_plats_1_-_fotograf_catharina_fyrberg-1

Pressfoto

– För det första är det oroande och beklämmande att de nästan bara smutskastar varandra. Det känns som att man bara fokuserar på Hillarys epost och Trumps kvinnosyn. Inte mycket om själva sakfrågorna. Hade jag varit tvungen att välja hade jag röstat på Clinton utan tvekan. Men hon har många åsikter som jag inte håller med om, till exempel om krigsindustrin och klimatfrågor. Men alla är väl jättebra jämfört med Trump.