Formen fortsatt uppåt för Sävehof

Ida Odén gjorde flera mål i matchen. FOTO: TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:16

Under onsdagskvällen tog man emot tabelltrean Kristianstad HK hemma i Partille Arena. Efter en trevande första halvlek, ryckte Sävehof ifrån och vann sin fjärde raka seger. Slutresultat blev till slut 24–18 efter att ha legat under 10–12 i paus.

Efter en knackig första halva av säsongen har IK Sävehofs damer återigen hittat formen. Laget som mer eller mindre dominerat svensk damhandboll de senaste tio åren har inte gått att känna igen under denna säsong, och delåg inför kvällens match på sjätte plats i tabellen. Men nu ser det ut som man har hittat tillbaka till den gamla goda formen.

 

Partillelaget försökte skruva upp tempot så mycket det gick och komma till snabba avslut. Kristianstads sätt att spela skiljde sig betydligt. Skånelaget såg till att ligga rätt i försvarsspelet, och valde att lugnt och metodiskt bygga upp anfallsspelet. Sävehof spelade tuffare och aggressivare, Kristianstad spelade smartare och effektivare.

 

Just effektiviteten var en av de stora nycklarna i första halvleken. Även om Sävehof var det lag som mestadels styrde spelet hade man långa stunder svårt att få hål på den storspelande Lucie Satrapova i Kristianstads-målet, utan man fick istället jaga ur underläge hela halvleken.
Sävehof fortsatte dock att driva på spelet, med hopp om att kunna trötta ut Kristianstad-spelare, och allt eftersom halvleken fortled fick Sävehof igång spelet mer och mer, framförallt genom Ida Odén som pangade in fyra av lagets tio mål.

 

I slutet på halvleken började även Wilma Andersson i hemmamålet bli varm i kläderna, och Kristianstad som hade varit så effektiva hade plötsligt svårt att få in bollen.
Andra halvlek tog vid precis där den första slutade, nämligen med Sävehof som dikterade spelet. Lagets höga tempo började ge utdelning. Kristianstad-spelarna tröttnade för varje anfall som gick, medan hemmaspelarna till synes såg piggare och piggare ut.

 

Tröttheten hos Kristianstad tog ut sin rätt, och man hade svårt att få till spelet under långa stunder. De gånger man fick igång spelet och kom till avslut stod Wilma Andersson för det mesta i vägen. Sävehofs-målvakten fullständigt bommade igen, och under matchens andra halva släppte hon endast sex bollar förbi sig.

 

Kan Sävehof fortsätta spela så aggressivt och tufft resterande del av säsongen, finns det goda chanser att SM-guldet hamnar i Partille igen. Redan på söndag är det hemmamatch igen, då man gästas av Skara HF.