Ida Redig tävlar på hemmaplan: “Jag har en bra magkänsla”

Ida Redig känner sig säker på sin låt och hoppas att folk kommer att gilla hennes bidrag. Foto: Emma Glaser

Uppdaterad: 7 februari, 2018 19:54

På lördag äger andra deltävlingen av Melodifestivalen rum, och denna gång händer det i Göteborg. Det kommer vara två artister som uppträder på hemmaplan. Ett av de sju bidragen som kommer tävla på lördag är “Allting som vi sa” av Göteborgs artisten Ida Redig.

 

Ida Redig visste inte att hon skulle få uppträda i just Göteborg, men hon hade försiktigt lagt in önskemålet.

 

–Jag är jätteglad över att få vara här och sjunga, jag känner verkligen att jag har med stödet från min hemstad. Mina vänner har hört av sig och till och med köpt biljetter till genrepet, säger hon.

 

Ida Redig kommer framföra en låt som hon själv har varit med och skrivit och hon har även gjort slutproduktionen och mixen på låten.

 

– Det viktigaste för mig med att vara med i Melodifestivalen är att göra min egen grej och inte anpassa musiken efter vad jag tror folk kommer att gilla. Så nu är jag här och gör min grej.

 

Låten som Ida kommer att framföra på lördag handlar om kärlek och kommer att vara en glad, poppig låt.

 

–Jag har en bra magkänsla och tror att många kommer att tycka om min låt. Jag har repat mycket och kommer att göra mitt bästa. Jag har ju inte hört någon annans låt men jag vet att min är bra, säger Ida med ett leende.

 

Trots att Ida är självsäker på sin låt så berättar hon att hon tycker det här ska bli skitkul oavsett hur det går.

 

–Jag är varken en dålig vinnare eller dålig förlorare.

 

Melodifestivalen blev ett delmål för Ida efter att hon inte kom med förra året. Det har inte varit någon barndomsdröm men hon känner verkligen att det är som att ta ett nytt steg i karriären.

 

– Melodifestivalen engagerar många personer och har många tittare, så jag hoppas på att få med de som ser mig på lördag. Jag har tre minuter på mig för att visa vem jag är, och hoppas att folk gillar det de ser, säger Ida Redig.

 

Idag var Ida Redig på torr-rep, vilket innebär att man lär sig i vilken kamera man ska kolla i. På fredag och lördag är det repetitioner med ljus, kameror och kläder i arenan innan själva tävlingen. Hon berättar om hur allt går i ett från morgon till kväll.

 

– Jag kan inte riktigt slappna av, men jag försöker komma upp varje morgon för att träna och undvika att bli sjuk. Jag är verkligen i min egen bubbla och fokuserar bara på mitt egna bidrag, berättar Ida Redig.

 

Hon berättar även att hennes vision är att gå vidare direkt till finalen och att om hon vinner allt så kommer hon att skriva om låten på engelska.

 

–Jag kommer att fira med att bara kunna andas ut och sen kommer jag att ge alla som har varit inblandade en stor kram.