Miljardbygge på Masthuggskajen röstas igenom

En konstgjord halvö, mer än tusen nya lägenheter och ett 31 våningar högt hotell är bara några av de planerade projekten i detaljplanen. Foto: TT.

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:16

Projektet riskerade att gå back 200 miljoner kronor, och i december återremmiterades planen för Masthuggskajen. Nu har planen omarbetats och röstats igenom av byggnadsnämnden, enligt uppgifter från GP.

Under gårdagen röstade byggnadsnämnden igenom detaljplanen för det stora utbyggnadsprojektet i området Järnvågen-Masthuggskajen. Projektet innefattar bland annat en konstgjord halvö, mer än tusen nya lägenheter och ett 31 våningar högt hotell på Järntorget.

I december såg kostnaderna för hotellet som planeras bredvid Folkets hus ut att bli för höga. Samtidigt framkom uppgifter om att hela projektet riskerade att gå back 200 miljoner kronor. Politikerna var då eniga i beslutet att återremmitera planen till stadsbyggnadskontoret. Enligt GP har planen nu arbetats om och återantagits av byggnadsnämnden.

– Vi skickade det här på återremiss för att vi ville säkra upp. Vi har haft kontakt med aktörerna i konsortiet. Vi måste utgå från att markägare, exploatörer och de som arbetar för kommunen gör rätt i sina beräkningar, säger Johannes Hulter (S), vice ordförande i byggnadsnämnden, till GP.