Lasse Kronér lämnar landet efter anklagelserna

Lasse Kronér har varit programledare för Dobidoo sedan år 2005. Foto: Adam Ihse

Uppdaterad: 7 februari, 2018 18:44

SVT:s populära program Doobidoo bojkottas i år. Det är på grund av att Lasse Kronér blivit anmäld av en tidigare praktikant som anmält honom för sexuellt utnyttjande och sexuellt ofredande. Nu vill han börja om utomlands.

En förundersökning startades mot Kronér men härom veckan lades utredningen ner. Detta på grund av att kraven för brottsrubriceringen inte var nog tunga för att ge fällning.

 

Trots att undersökningen lades ner väljer SVT att ta avstånd från Kronér ändå säger GP. Till skillnad från Doobidoo så har man hittat en ersättare till smartare än en femteklassare som han tidigare var programledare för. Ersättaren till smartare än en femteklassare blir Josefin Johansson och programmet kommer alltså att sändas som planerat. Om Kronér kommer att återgå som programledare för programmet år 2019 är ännu inte bestämt.

 

– Det är ingen brådska med det beslutet, men vi hoppas att 2019 ska bli ett vanligt år, säger Christina Hill, programchef för underhållning på SVT Göteborg.

 

Till GP säger Lasse Kronér att han är friad från de påstådda ofredanden som han anklagats för men att hela situationen varit påfrestande. Nu lämnar han Sverige.

– Jag skulle kunna stänga in mig med en bag-in-box, men det funkar inte för mig. Så jag reser iväg ett tag, dit näsan pekar. Jag ska sätta mig och skriva och få ur mig en massa saker, säger han till tidningen.

 

Ett annat program som dock kommer att sändas under hösten 2018 med Kronér är hans nya program bara Sport. Vad gäller framtiden så har SVT avsikter för att jobba med Kronér som vanligt sedan under nästa år. Det var under en längre period som SVT och Kronér diskuterade hur det skulle bli med årets säsong av Dobidoo, men tillslut så bestämdes det att det inte skulle bli av.

 

– Vi har efter många och långa samtal bestämt att vi inta klarar av att göra Doobidoo tillsammans i år, säger Christina Hill.