Mordförsök med kniv och lösmustasch: “Osannolik historia”

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:16

Idag dömdes en 28-årig göteborgare till åtta års fängelse efter att ha attackerat en annan man beväpnad med spejfärg och kniv. Han bar även en stor lösmustasch när det ovanliga mordförsöket genomfördes.

– Det här är en ganska osannolik historia, säger kammaråklagare Niklas Högdén till GP.

 

Det började med att Gustav, som gärningsmannen utger sig att heta,  bokade en discjockey. När denna discjockey, som sedan kom att bli målsägare i fallet, dök upp vid bestämd plats fann han inget födelsekalas som han blivit beställt till utan enbart en man som målade sin cykel. Plötsligt överraskade mannen vid cykeln discjockeyn genom att spreja svart graffitifärg i hans ansikte. Gärningsmannen stack även flera gånger offret med kniv.

 

Efter dådet flydde gärningsmannen på sin cykel och lämnade både sin lösmustasch, som han slitit av sig, och den skadade discjockeyn bakom sig. Det fanns sedan tidigare ingen relation mellan de  två inblandade bortsätt från den bokade spelningen.

 

– Jag har inte problem med människor. Jag har inga ovänner, säge discjockeyn som överlevt de livshotande skadorna senar i ett förhör.

 

Trots att utredningen har pågått i fyra månader har gärningsmannen ännu inte sagt ett ord om motivet till attacken.efter Nu döms han alltså till mordförsök och 190.000 kronor i skadestånd till discjockeyn.