Schough tillbaka med guld i sikte

Olivia Schough är laddad inför lördagens match. Foto: Fanny Lyrheden

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:15

Med tre nya stjärnspelare är GFC redo för revansch efter förra årets åttondeplats i Damallsvenskan. Olivia Schough är tillbaka i laget med ett OS-silver i bagaget.
– Det känns skönt att komma hem.

Från ett iskallt Valhalla IP laddar Göteborg FC upp inför nya säsongen. På lördag går årets första tävlingsmatch av stapeln och Olivia Schough, mittfältare i GFC, ser fram emot att kicka igång säsongen mot Lidköping FK.

– Det ska bli väldigt kul med första tävlingsmatchen. Vi har spelat några träningsmatcher och det har känts bra. Det blir alltid extra häftigt när det börjar gälla något, säger Olivia Schough.

 

Tillsammans med Julia Roddar och finska landslagsspelaren Emma Koivisto är hemvändande Schough ett av årets tre nyförvärv för GFC. Hon lämnade GFC för Bayern-München 2013 och sedan dess har hon hunnit spela både i ryska Rossijanka och Eskilstuna United. Men enligt Schough känns det bara bra att vara tillbaka på hemmaplan.

– Det känns skönt att komma hem lite, men det är väldigt nytt här så det är verkligen som att komma till ett nytt lag och det känns himla kul.

 

 

Göteborg FC stärks inte bara med nya spelare inför den nya tävlingssäsongen. I december stod det klart att Marcus Lantz blir ny tränare för GFC. Efter att ha fått sparken från Superettan-klubben Örgryte i augusti tog han steget från herrarnas andra division till damernas första division. Men i övrigt gör Lantz inga jämförelser mellan de två lagen.

– Det här är ett helt nytt uppdrag och då får man utgå från det. Man vill ju alltid träna på så hög nivå som möjligt, det är ju strävan man har som ledare. Och detta är den högsta nivån du kan vara på i Sverige, så det är klart att det är en ära att få vara med och träna ett lag på högsta nivå.

 

Göteborg FC under kvällens träning. Foto: Fanny Lyrheden

I början av februari spelade GFC:s nyförvärv sina första matcher när laget var på träningsläger i Danmark. Där blev det blandade resultat, med en vinst mot Vålerengen och en förlust mot Fortuna Hjörring. Men Olivia Schough är redo att ta nya tag mot Lidköpings FK på lördag.

– Det är ett helt annat lag vi möter nu, jag vet egentligen inte jättemycket om dem. Vi ska ju vara bättre i och med att de är i en sämre division än oss, så vi kan ha bollen lite mer än dem och ha tålamod och på så sätt hitta luckorna. Och sen göra mål.

 

Även Marcus Lantz är positiv inför säsongens första tävlingsmatch.

– Stämningen i laget känns väldigt bra, jag har inte varit här så lång tid men det känns som om tjejerna tror på idén vi har. Vi har varit igång i fyra och en halv vecka och vi kommer in i det mer och mer. Det känns som en bra start på säsongen.