Så tillbringar du lovet på bästa sätt

På Heden kan du åka skridskor nästa vecka. FOTO: Heljä Thunberg

Uppdaterad: 8 februari, 2018 15:28

Nästa vecka är det sportlov och Göteborg erbjuder roliga aktivitet för hela familjen. Det blir allt från pyssel till pulkåkning i en hoppborg och skridskoåkning på stadens alla isbanor och ishallar.

På Heden, centrala Göteborg har man en stor skridskobana utomhus där både skolor och privata personer kan åka. Heljä Thunberg som arbetar där ser fram emot sportlovet och tror att det kommer vara en hel del både barn med sina föräldrar och ungdomar ute på isen.

– Det är min första säsong här och än så länge har det varit hur mycket folk som helst så vi ser fram emot ett fullspäckat sportlov.

 

Skolan är stängd mellan den 12 och 16 februari, och istället för vanliga skoldagar kan hela familjen denna vecka få njuta av tid tillsammans. Detta är något som Heljä Thunberg och hennes kollegor tror kommer att uppskattas. Heljä menar att de som inte är iväg på semester också ska få fly vardagen och göra extra roliga saker ihop.

– Det är ett fantastiskt tillfälle att åka hela familjen tillsammans och det är så mysigt, speciellt närmare kvällen när lamporna tänds upp och det är alldeles mörk runt omkring isbanan.

 

Heljä Thunberg berättar att det har varit väldigt mycket folk ute på isen den senaste veckan på lediga dagar och kvällar och familjer har varit på plats direkt klockan 10 vid öppning. Men man ska aldrig vara nervös för att inte få plats.

– Kommer man hit har man garanterat en plats på isen, det enda kan vara att skridskorna tar slut då vi inte har så många par av samtliga storlekar. Så alla som har egen utrustning uppmanar vi att ta med den.

 

Under veckan finns det både utom- och inomhusaktiviteter. Vill man inte åka skridskor ute har även alla inomhusishallar öppet och gillar man inte skridskor kan man pyssla, dansa, spela pingis och mycket mer, en gott och blandat påse som passar för hela familjen.

 

 


Här är andra aktiviteter veckan kommer att erbjuda:

· Karneval på kulturhuset blå stället klockan
· Hjärtanspyssel på Torslanda bibliotek under hela dagen
· Tre dagars nycirkus på Frölunda kulturhus klockan
· Sportlovsdagar med en massa olika aktiviteter på mötesplats – kulturhus
· Testa på bowling på BK virveln klockan
· Målarverkstad på mötesplats verkstan
· Boxning och fäktning på Välen och Allez fäktförening
· Pulkaåkning i hoppborgen på kulturhuset blå stället
· Testa på klättring på Kultur och fritid SDF
· Laserdome på Kultur och fritid SDF