Tågtrafiken i Göteborg försenas på grund av signalfel

Uppdaterad: 8 februari, 2018 11:55

I stora delar av landet går tågen med försening på grund ut av ett signalfel. Reparatörer är på plats men Trafikverket kan inte lämna någon prognos för när tågtrafiken kan gå som vanligt igen.

Tågtrafiken på södra och västra stambanan mot Stockholm stod still under en timme på torsdagsförmiddagen. Strax innan elva kunde Trafikverket meddela att stoppet var avklarat men att det nu råder förseningar i båda riktningar mellan Stockholm central och Nyköping, Norrköping, Karlstad, Göteborg och Malmö.

 

Förseningarna beror på ett signalfel vid stationen Södertälje syd. Trafikverket kan än så länge inte lämna en prognos för när tågtrafiken ska börja gå som vanligt igen men försäkrar resenärerna att reperationer pågår.

 

Tåg mot Eskilstuna samt pendeltågtrafik ska inte påverkas inte av signalfelet i Södertälje.