Häcken utslagna ur Svenska cupen

DIFs Jonas Olsson i luften framför Häckens mål i måndagens kvartsfinal i Svenska Cupen mellan Djurgården och BK Häcken i Tele2 Arena. Foto: Henrik Montgomery TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:15

BK Häckens resa i Svenska cupen är slut. En jämn match slutade med 1-0 till hemmalaget Djurgården.
– Vi gjorde en helt okej match, men vi kom inte riktigt till den nivå vi hade hoppats på, säger assisterande tränare Christian Lundström efter förlusten på Tele2 Arena.

 

– Djurgården tar matchen dit de vill, mycket kampspel och dueller. Och så är det tillfälligheter som får avgöra. De får loss en boll som de lyckas få in i djupled, tyvärr, säger Christian och syftar på 1-0-målet.

 

Matchens enda mål kom  i den 76:e minuten då Kerim Mrabti petade fram bollen till Tinotenda Kadewere som helt fri kunde slå in 1—0 bakom den utrusande Häcken-målvakten Peter Abrahamsson.

– Vi gör en jättebra match mot ett väldigt bra lag, de kommer nog att ligga i toppen i allsvenskan i år, säger Djurgårdens kapten Jonas Olsson till C More.

 

Kamaras två bra lägen

Häcken-tränaren Andreas Alm sade före matchen, till C More, att laget tränat på ”tempo, tempo, tempo” inför matchen. Och det var också Häcken som hade det högsta tempot inledningsvis. Det gav flera chanser — Paulinho sköt utanför och Alhassan Kamara både nickade och sköt utanför.

 

Även vänsterbacken Adam Andersson fick på ett bra långskott som Djurgårdenmålvakten Andreas Isaksson tippade till hörna.

 

Djurgården fick också till ett par målchanser i första halvlek, Kerim Mrabti som nickade över och Tinotenda Kadewere som sköt från straffpunkten, men bollen tog på en Häckenförsvarare och målvakten Peter Abrahamsson kunde rädda.

 

I semifinalen väntar vinnaren i tisdagens möte mellan AIK och Örebro. Jonas Olsson vill helst möta AIK:

– Ett derby lockar mest, då får vi ytterligare en chans att ta bort derbyspöket. Men vi fokuserar på oss. Vi har gjort fyra bra matcher och blir svårslagna.

 

Fakta: Svenska cupen

Återstående kvartsfinal:

Tisdag: AIK—Örebro.

 

Semifinalerna den 17—18 mars:

Östersund—Malmö FF.

AIK/Örebro—Djurgården.

 

Finalen avgörs den 10 maj.