Heidtränaren ser fram emot kvällens drabbning

Bild: Simon Andersson

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:15

Idag spelar BK Heid mot Boden Handboll IF i damernas högsta serie i handboll. Heid spelar på hemmaplan i Frölunda och matchen är direkt avgörande för båda lagen.

­— Extra kul att ha kniven mot strupen, säger Camilla Hultgren-Dahlberg, tränare BK Heid.

Ikväll spelas sista omgången i SHE, och det ska avgöras vilka lag som avancerar till slutspel, och vilka som kommer behöva kriga sig genom kvalspel. BK Heid ligger strax under kvalstrecket och förutsättningarna inför Boden-matchen är tydliga: vid vinst går de till slutspel och oavgjort eller förlust leder till kvalspel. Men hemmalagets tränare låter sig inte skrämmas.

— Jag känner mig inte särskilt nervös inför matchen, utan det är mest bara kul att spela en match som betyder något. Givetvis betyder alla matcher någonting, men det är speciellt kul att spela en så pass viktig match som betyder så pass mycket, så nu är det viktigt att lägga alla negativa tankar åt sidan och fokusera på vad vi kan och gå för vinst, säger Camilla Hultgren-Dahlberg.

 

Målsättningen inför säsongen var att gå till slutspel men Heid har blandat och gett en del under säsongen. Från endast en vinst på de första åtta omgångarna (visserligen mot storlaget Sävehof) till att ha tre vinster på de fem senaste matcherna. Så formen är oviss.

— Vi fick en tung start på säsongen och tappar några enkla matcher. Sen har det varit en del upp och ned, med en del tekniska fel, och det sätter sig på spelarna. Men nu har vi fått upp ett självförtroende igen efter tre vinster på kort tid och det ska vi ta med oss in i matchen ikväll.

 

De långväga motståndarna från Boden kommer från två raka vinster och vann den senaste matchen lagen emellan. Det är med en nästintill fulltalig trupp som Heid tar sig an uppgiften.    — Alla som har varit med de senaste matcherna kommer vara med ikväll. Elin Svensson har en stressfaktur men kommer förhoppningsvis vara tillgänglig för slutspel eller eventuellt kval. Jennifer (Hama) har haft hjärnskakning med är tillbaka ikväll.

 

Boden ligger en poäng före Heid, och har även dem mycket att spela för, så det lär vara ett taggat Norrbotten-lag som gör den långa resan till Göteborg och Heidhallen. Men detta är inget som stör Camilla Hultgren-Dahlberg som har kvällens taktik klar.

— Vi har sett en del av deras matcher och gjort videoanalyser, så vi känner att vi har ganska bra koll på Boden. Sen kan såklart saker hända under matchen som vi inte räknat med, men det viktigaste för oss är att få igång försvarsspelet. Är vi trygga bakåt så skapar vi också en trygghet när vi går framåt. Så försvar- och målvaktspel blir nycklarna.

 

Matchen spelas ikväll med start klockan 19 i Heidhallen i Frölunda. Vid vinst för BK Heid så väntar ett SM-slutspel med åtta lag. Oavgjort eller förlust betyder att de får försöka kvala sig kvar i högsta serien mot ett topplag från damallsvenskan över en serie på tre matcher.