Silver till Modin i Paralympics

Zebastian Modin i skidspåren i Pyeongchang BILD: TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:15

 

Skidåkaren Zebastian Modin fick sin revansch efter missen på 20 kilometer. I natt tog han Sveriges första medalj i Paralympics och gratulerades på plats av kronprinsessan Victoria.

Skönt att man vänt tillbaka, säger Modin till SVT efter silvret i sprint.
23-årige Modin kom i mål 2,5 sekunder bakom segraren Brian McKeever från Kanada. Jake Adicoff från USA tog bronset.

– Det är väldigt skönt, jag är glad, men jag kommer nog att bli ännu gladare senare, säger Zebastian Modin till SVT strax efter målgång.

 

Modin var på förhand med bland guldfavoriterna på distansen och tycker själv att han hade kunnat knipa den ädlaste valören.

– Jag hade guldet ett tag, hade förhållandena varit bättre, med jämnare före, med tanke på förhållandena så är jag jättenöjd.

Zebastian Modin, som missade medalj på 20 kilometer tidigare under Paralympics, ser ändå dagens silver som lite av en revansch.

– Nu är det skönt att man vänt tillbaka, jag har haft lite stolpe ut och det har faktiskt varit de jobbigaste dygnen i mitt idrottsliv.

 

Modin hade före Paralympics tre pallplatser av tre möjliga den här säsongen i sprint. Silvermedaljen innebär att Modin försvarar sin andraplats på distansen från spelen i Sotji 2014. Även i Vancouver 2010 var han på pallen, då blev det en bronsmedalj.