Ingen ny undersökning av Madsens ubåt

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:14

Det blir ingen ny undersökning av Peter Madsens ubåt, som han hade krävt. Domstolen i Köpenhamn avslår hans begäran, skriver Ekstra Bladet.

 

Kravet om en ny polisundersökning av ubåten framfördes i slutet av den första rättegångsdagen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

 

Peter Madsen, som är åtalad för att ha mördat Wall ombord på ubåten, hävdar att hon dog genom en olycka. Åklagare Jakob Buch-Jepsen har avfärdat olycksteorin med hänvisning till tidigare tekniska undersökningar och resultatet av den rättsmedicinska undersökningen.

 

Under rättegången sade Madsen att han begick några misstag under ubåtsfärden, vilket resulterade i att det skapades ett undertryck ombord och att giftiga gaser därmed bildades. Enligt Madsens berättelse befann han sig då ovanpå ubåten och Kim Wall inuti.

 

Rättegången fortsätter under nästa vecka med fortsatta förhör med Peter Madsen.