Ombyggnationen av Vasabron stöter på nya hinder

Foto: Göteborgs Stad

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:14

Entreprenören för projekt Vasabron varslar om nya förseningar. Nu väljer trafikkontoret i Göteborg att häva kontraktet.

Bron som binder samman innerstaden och Vasastaden har sedan en tid tillbaka stått i ombyggnation. Den nya bron beräknades stå klar till sommaren men efter att entreprenören i november förra året meddelade förseningar för projektet startades diskussioner hur man skulle kunna minimera förseningarna. Då entreprenören fortfarande inte kunnat presentera en acceptabel tids-och handlingsplan väljer därför trafikkontoret att häva kontraktet. I ett pressmeddelande från Göteborgs stad säger Susanne Hultgren, avdelningschef på trafikkontoret, att de behöver ta kontroll över situationen och se till att få bron klar.

 

–          Vi beklagar att det har blviit så här men när en leverans inte fungerar måste vi agera för att säker ställa att projektet blir klart, säger Susanne Hultgren i pressmeddelandet.

 

Trafikkontoret ska gå ut med en ny upphandling omgående och fokus kommer ligga på att få Vasabron klar så fort som möjligt. Göteborgs Stad räknar med att ha en ny entreprenör på plats under våren. Till dess kommer området kring bron ses över och säkras.