“Viktigt att vi fortsätter utveckla vårt spel”

Foto: Viktoria Berggren

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:14

Efter Blåvitts uttåg ur Svenska cupen väntar imorgon träningsmatch mot BP. För tränare Poya Asbaghi är det en möjlighet att fortsätta slipa detaljerna inför den allsvenska premiären.

– Statusen i truppen är go och bra, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg åkte ur cupen förra helgen efter förlust mot Malmö FF och har inga tävlingsmatcher kvar under försäsongen. Morgondagens match mot BP är näst sista träningsmatchen innan allsvenskan drar igång. För Göteborg handlar det om att få mer kontinuerlig speltid för alla spelare och fortsätta jobba med de bitar de redan känner sig trygga på.

 

 

Asbaghi förklarar att försvaret sett bra ut under försäsongen med att det behövs finslipa detaljer både i anfallet och defensiven. Även att de ska fortsätta trycka på speluppbyggnad och spelet i sista tredjedelen.

 

– Klart man vill vara så långt fram som möjligt i utvecklingen, vi är där man kan förvänta sig att vi ska vara, säger Asbaghi om lagets nuvarande form.

 

Han är nöjd med lagets tålamod i speluppbyggnaden och att de är mer bekväma med bollen nu än de varit tidigare. Önskan är att kunna få bollinnehavet att resultera i fler mål, vilket det har varit snålt om under försäsongen. Han vill även att laget ska få längre anfall och mer tryck mot motståndarnas mål.

 

 

Morgondagens startelva väntas i stora drag bli den samma som mot MFF. IFK Göteborg planeras använda alla sina sex byten för att låta så många som möjligt få speltid.

 

– Viktigare att vi utvecklar vårt spel och gör en bra match, än att vi får med oss ett bra resultat men spelar dåligt, säger Poya Asbaghi.

 

Matchen spelas fredag, 16/3, kl. 17.00 på Bravida Arena.