Tolv män gripna i bedrägerihärva

Foto: Anders Wiklund / TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:14

Tolv män i åldrarna 25 till 60 år har gripits på flera olika orter i södra Sverige för misstänkt inblandning i en stor härva som handlar om investeringsbedrägerier.

Den huvudmisstänkte i utredningen, en 29-årig man från Blekinge, är sedan tidigare häktad i sin frånvaro och har begärts utlämnad från Marocko. Han är misstänkt för att genom 96 grova bedrägerier ha lurat brottsoffer på cirka 85 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från polisen.

 

De som nu gripits är misstänkta för olika brott, som grovt bedrägeri, grovt penningtvättsbrott och penningtvättsbrott, uppger åklagare Kjell Janneson i pressmeddelandet. De ska antingen har varit involverade i bedrägerierna eller tagit del av utbytet av brotten, misstänker polis och åklagare.

 

Gripandena har gjorts i Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping.