Största tyska insatsen mot trafficking någonsin

Maskerade poliser lämnar en bordell nära Frankfurt efter en räd. Foto: AP/TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:13

Tyska myndigheter har genomfört husrannsakningar mot 62 bordeller, kontor och bostäder i flera delstater och gripit sju personer i en samordnad insats mot trafficking, enligt åklagarmyndigheten i Frankfurt, rapporterar TT.

Fler än 1 500 poliser var inblandade i räderna, vilket gör insatsen till den största i den federala tyska polisens historia, skriver polisen på Twitter. I fokus står en thailändsk prostitutionsring. Åklagare misstänker att en 59-årig thailändsk kvinna och hennes 62-åriga tyska partner har hämtat kvinnor och transpersoner från Thailand till Tyskland på turistvisum, för att sedan tvinga dem in i prostitution.

 

Sammanlagt 56 personer ingår i skaran av misstänkta, för brott som trafficking, koppleri och skattefusk.