Loppishelg i Göteborg

En loppmarknad är ett ypperligt tillfälle att både sälja och köpa prylar. FOTO: TT

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:13

Rensa ut vinden, källarförrådet eller barnrummet och fyll fickorna med kontanter. I helgen anordnas nämligen ett flertal loppisar runt om i Göteborg. Göteborg Nu har gjort en kartläggning över vilka du inte får missa.

Cyklar, böcker, och gamla LP-skivor är bara en bråkdel av de prylar som går att fynda på de loppisar som kommer att hållas runt om i Göteborg under lördagen. En av dessa finner du i Kungsladugård. Där kan besökarna i ren loppisanda både sälja och köpa grejer, och om så önskas, även avnjuta en crêpe.

 

Ett stenkast bort, på Tredje långgatan 9, kan göteborgarna köpa prylar med ett glas bubbel i handen och samtidigt ta sig en sväng om till deras DJ. Bakom evenemanget “En Festlig Loppis” står Auktionsverket Kulturarena. Några gator upp, i Slottsskogen, hålls även en bagageloppis. Där kan du mellan dina fynd ta dig ett skutt eller två i den hoppborg som kommer att finnas på plats.

 

Beger du dig istället bort mot Delsjöns vackra naturområde kan du besöka scoutkåren Jägarnas årliga loppmarknad. Och på andra sidan älven är det dags för andra upplagan av Megaloppis Biskopsgården på Vårvindens fritidsgård.
Passa på att rensa ut det gamla och fynda nytt . Det är snällt för både miljö och plånbok.