Simmande svensk drunknade på Teneriffa

Uppdaterad: 9 augusti, 2018 18:13

En svensk har hittats drunknad och en tysk är försvunnen efter att ha badat på Kanarieön Teneriffas västkust.

 

Larmet gick på onsdagseftermiddagen att den 26-årige svensken och den 51-årige tysken inte kunde ta sig in efter att ha gett sig ut i de stora vågorna, skriver canariajournalen.no och lokala spanska medier.

 

Tillkallad räddningstjänst, däribland en helikopter, kunde sedan konstatera att svensken förts i land av andra badgäster, men att hans liv inte gick att rädda, skriver lokala myndigheter. Sökandet fortsätter efter tysken.

Teneriffas vilda västkust har till stora delar varit ganska oexploaterad, men får nu alltfler charterkomplex och hotell. Havet kan dock vara lömskt, med stora vågor och starka strömmar.

Svenska UD kan inte bekräfta dödsfallet.