Poesi på Folkteaterns öppna scen

Människor i foajén. FOTO: Folkteatern

Uppdaterad: 20 februari, 2019 12:02

Göteborgs Poetry Slam kommer till Folkteatern ikväll med en öppen scen för poesi. Under fem kvällar i vår kommer evenemanget att hållas med premiär ikväll.

 

– Det är en öppen scen så man vet aldrig vad man får, säger Joel Lamberg på Göteborg Poetry Slam.

Det kommer att vara en blandning av amatörer till svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Spoken Word kommer att gå under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.

 

Joel Landberg har arbetat på Göteborg Poetry Slam i över tio år, både som arrangör och han har också tävlat i det många gånger. Han har stått på en rad olika klubbar och scener genom åren. Ibland läser han ”en dikt här och där” men har på senare tid fokuserat mer på arrangörsdelen. Joel talar varmt om arrangemanget ikväll.

 

–          Du borde besöka det! Det är skitbra!

 

Både Frej Haar och Oskar Haansa har vunnit SM i Poetry Slam och är enligt Joel ”fantastiska poeter”. Likaså poetern och dramatikern Athena Farrokhzad som de delar scen med. Utöver dessa kommer nya talanger att tala, på Folkteaterns hemsida har man kunnat anmäla sig till kvällens program helt konstnadsfritt.

 

–          Det är en öppen scen så man vet aldrig vad man får. Det är vilken dikt som helst om vad som helst.

 

Joel tycker själv att intresset är stort och har ökat mer och mer. Både att framföra dikter och att som publik komma och lyssna. Han tror att intresset kan bero på att det

är så lättillgängligt.

 

–          Det är lagom socialt och lättillgängligt. Du kan gå ensam på det eller med kompisar.

 

Evenemanget börjar klockan 19.00 ikväll. Utöver idag kommer evenemanget återkomma till Folkteatern 20 mars, 10 april och 2 maj.

 

Poetry slam: En tävlingsform i estradpoesi där grundregler finns att förhålla sig till.

 

Spoken word: En scenkonst som är ordbaserad. En kombination av form och innehåll. Oftast kortare texter och friare än poetry slam.

 

Estradpoesi: Samlingsnamnet på poesi som framförs på en scen för en publik.