70 bekräftade brandoffer i Bangladesh

Foto: TT

Uppdaterad: 21 februari, 2019 14:16

Minst 70 personer har omkommit efter en storbrand i Bangladesh huvudstad Dhaka. Enligt lokala brandkåren förväntas dödsiffran öka då man fortfarande letar efter människor i brandmassorna.

– När vi får tillgång till hela området kommer vi veta den exakta dödssiffran, sa brandkårschefen Colonel Zulfikar till CNN. 

Minst 70 personer har bekräftas döda och 40 skadade i en brand i Dhaka, Bangladesh. Branden bröt ut runt 22:30 på ondagskvällen i ett fyravåningshus tillhörande den historiska stadsdelen Chawkbazar. Området i huvudstaden är känt för sina trånga gränder,  tätbebyggda hus och industrier.

 

Enligt uppgifter till CNN ska elden uppkommit sig efter en bränslecylinder sprängdes i en bil. Snabbt spred sig branden till fem närliggande hus och en restaurang, varav en av byggnaderna var en parfymfabrik. Kemikalier och plast i fabriken ryktas vara en av anledningarna till att branden spreds i den fart och utsträckning som rapporterats.

 

Under torsdagsmorgonen uppgav Ibrahim Khan, biträdande polisdirektör i Dhaka att elden var släckt.

På morgonen lyckades vi kontrollera elden. Branden är nu över, sa Khan.

 

Brand- och byggnadssäkerhet i Bangladesh är sedan tidigare omtalat då flertalet liknande bränder och olyckor har hänt under de senaste åren. Bland annat omkom 13 arbetare i en plastfabriksbrand utanför Dhaka 2015 och 2012 dog 1 134 människor i en fabriksbyggnadskollaps. Onsdagens händelse misstänks leda till en nytändning i bygg- och brandsäkerhetsdebatten.

 

Källa: TT och CNN