Tuff bortaretur – inget nytt för MFF

MALMÖ 2019-02-14 MFF:s Romain Gall och Chelseas N'Golo Kanté i kamp om bollen under torsdagens Europa League-match i fotboll mellan Malmö FF och Chelsea på Stadion i Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600

Uppdaterad: 21 februari, 2019 11:10

Ikväll spelas den andra sextondelsfinalen i Europa League mellan Malmö FF och Chelsea. MFF har ett tufft utgångsläge inför returen på bortaplan, men chansen lever och kanske finns det en möjlighet för ett mirakel mot ett kritiserat Chelsea?

Anders Christiansens 1-2 mål i den 79:e minuten i första mötet med Chelsea blåste nytt liv i Malmö FF inför returmötet i London. De himmelsblå Malmöpågarna står dock inför en av de tuffaste uppgifterna i fotbollsvärlden. Att slå jätten Chelsea, på bortaplan. Och det slutar inte där, MFF måste vinna med minst två mål.

 

Malmös tuffa utgångsläge är till stor del på grund av den bortamålsregeln som tillämpas i de Europeiska cuperna. Chelseas två mål på Swedbank Stadion sätter laget ger laget en fördel i det andra mötet. Malmö måste alltså vinna matchen med två mål för att ta sig vidare. Det räcker inte att vinna med 1-0 och om matchen skulle sluta 2-1 till Malmö så väntar förlängning.

 

Men Malmö har vänt underlägen i Europaspelet under de senaste åren. Laget vände 1-2 samt 0-2 mot Salzburg både 2014 och 2015. Lägg där till vändningen mot Sparta Prag där Malmö låg under med 2-4 efter första mötet, men lyckades vända efter 2-0 på hemmaplan.

 

Men alla de returmatcherna hade en sak gemensamt, Malmö spelade returmötena på hemmaplan. Så den kommande uppgiften slår högst, när Malmö ska försöka vända på steken i London, på Stamford Bridge. Hurvida Chelseas hemmaförlust mot Man United kommer påverka hemmalagets insats är svårt att förutspå.

 

Matchen spelas 21:00 och sänds på Kanal 9.