JUST NU: Dahlqvist snabbast i sprintkvalet

Maja Dahlqvist var snabbast i torsdagens sprintkval i VM. Alla fyra svenskor tog sig vidare till eftermiddagens kvartsfinaler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Uppdaterad: 21 februari, 2019 12:30

LÄNGDSKIDOR: Det svenska medaljhoppet Maja Dahlqvist var snabbast av alla i sprintkvalet i VM i Seefeld. Hanna Falk slog sig också in bland de tre bästa. De får sällskap av Stina Nilsson och Jonna Sundling i kvartsfinalerna.

Skid-VM i österrikiska Seefeld har dragit igång med sprint för damer och herrar. Under eftermiddagen väntar kvarts-, semi- och finaler, men först är det kvalificeringsheat. De 30 snabbaste på dam- och herrsidan går vidare till kvartsfinal.

 

Och det blev svensk succé direkt på damsidan. Maja Dahlqvist åkte in på 2:29:44 och var snabbast av alla åkare. Hanna Falk (3:a), Stina Nilsson (12:a) och Jonna Sundling (20:e) är också vidare till kvartsfinal.

 

Herrarnas kval börjar 12:50. Kvartsfinalerna börjar 14:30.