JUST NU: Thorns succé – snabbast i kvalet

Viktor Thorn var snabbast av alla i torsdagens sprintkval i VM i Seefeld. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Uppdaterad: 21 februari, 2019 13:12

SKID-VM: Viktor Thorn följde upp Maja Dahlqvists succé från tidigare i dag. Thorn var snabbast av alla i sprintkvalet och Calle Halfvarsson trea. För Teodor Petersson blev det dock fiasko – han är utslagen.

VM i längdskidor drar igång med damernas och herrarnas sprint under torsdagen. På damsidan var Maja Dahlqvist snabbast av alla i kvalet och alla fyra svenskor gick vidare till kvartsfinal.

 

Lite senare var det dags för herrarnas kval – där det blev ny succé. Viktor Thorn överraskade genom att åka in på den snabbaste tiden av alla, 2:55:58, vilket skruvar upp förhoppningarna inför eftermiddagens finalheat.

 

Calle Halfvarsson åkte in som trea och Oskar Svensson kom in på 16:e plats. De är båda vidare till kvartsfinal, dit de 30 bästa kvalificerar sig. Den fjärde och sista svensken, Teodor Peterson, gjorde dock ett katastrofkval och blev utslagen.

 

Kvartsfinalerna börjar 14:30 och sänds i SVT1.