Radio: SD tar upp frågan om tiggeriförbud

Sverigedemokraterna i Göteborg tar upp frågan om tiggeriförbud efter beslut i Vellinge kommun. Foto: TT

Uppdaterad: 21 februari, 2019 13:45

I december gav högsta förvaltningsdomstolen Vellinge kommun rätt att utfärda tiggeriförbud. Det oklara rättsliga läget som tidigare funnits är därmed borta och nu tar Sverigedemokraterna i Göteborg upp frågan igen.

Enligt Sverigedemokraten Jörgen Fogelklou handlar det både om att hitresta tiggare medför stora kostnader och det är en signalpolitik som kommer leda till att färre personer kommer till Sverige för att tigga.

 

Frågan ska diskuteras under kommunfullmäktiges möte ikväll. Axel Josefson (M) säger att Moderaterna vill införa ett tiggeriförbud nationellt. Dock kommer de inte att rösta igenom något lokalt förbud i år eftersom det inte ingår i den budget allianspartierna i Göteborg har förhandlat fram.