Åtgärder för att möta FN:s klimatmål

Demonstration för klimatet utanför Göteborgs statshus 2019-03-15. Bild: TT

Uppdaterad: 26 mars, 2019 16:21

Centerpartiet i Göteborg har idag meddelat att man planerar sammansätta en särskild arbetsgrupp med syftet att ta fram konkreta åtgärder för att minska Göteborgs utsläppsnivåer. Frågan ska diskuteras på torsdagens sammanträde.

Ursprunget till frågan är den klimatrapport som miljöförvaltningen i Göteborg tog fram i november förra året. Rapporten innehåller förslag till åtgärder för att Göteborg snabbt ska lyckas minska sina utsläppsnivåer i linje med FN:s klimatmål. Enligt pressmeddelandet ska Alliansen, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ vara eniga i sitt yrkande och väntas ta beslut på sammanträdet.

 

— Genom att samarbeta över partigränserna tar vi ansvar för att snabbt gå från förslag till handling. Min ambition är att göra miljö- och klimatfrågorna angelägna för fler, och jag hoppas att det finns flera förslag till åtgärder i den här rapporten som vi kan enas om snabbt, säger Emmyly Bönfors, kommunalråd (C).