VW ser ljust på 2017

Uppdaterad: 14 mars, 2017 11:58

Volkswagen räknar med att 2017 blir ett ännu bättre år än 2016, som var ett rekordår för fordonsjätten. Detta trots efterdyningarna av utsläppsskandalen.

– Vi ser goda möjligheter att rida på vågen från förra året, säger vd Matthias Müller på koncernens årliga nyhetskonferens.

 

Intäkterna landade i fjol på 217 miljarder euro, motsvarande cirka 2 083 miljarder kronor. VW bedömer att de kommer att stiga med upp till fyra procent i år, och att den underliggande rörelsemarginalen kommer att ligga på 6—7 procent. Antalet levererade fordon väntas öka något från förra årets 10,3 miljoner.

 

Men VW har fortfarande problem i kärnverksamheten. Vinsten från bilverksamheten föll i fjol, bland annat på grund av högre kostnaderna för marknadsföring efter utsläppsskandalen och en svagare marknad i Brasilien.