Skolskjutning i Frankrike – flera skadade

Ett meddelande från polisen som gått ut till allmänheten. FOTO:TT

Uppdaterad: 16 mars, 2017 18:18

Åtta personer har skadats i samband med en skjutning på en skola i Grasse i sydöstra Frankrike. En 17-årig elev på skolan har gripits.

Den 17-årige eleven ska ha öppnat eld och bland annat skjutit mot skolans rektor. Pojken, som inte är känd av polisen sedan tidigare, var beväpnad med ett gevär, två enhandsvapen och två granater, enligt en poliskälla.

 

Tre personer fick skottskador i samband med händelsen och ytterligare fem fick skador i den panik som utbröt på skolan, enligt en talesperson för det franska inrikesdepartementet. En av de skottskadade är skolans rektor, enligt nyhetsbyrån AFP.

– De tre personerna som skottskadades har tagits till sjukhus, medan de andra fem tas om hand för skador de fick när panik uppstod i samband med skjutningen, säger talespersonen enligt nyhetsbyrån AFP.

 

Polis som ryckt med anledning av en skolskjutning i Grasse, i södra Frankrike.

 

 

Christian Estrosi, som leder regionsregeringen i området där skjutningen ägde rum, säger att de första indikationerna pekar på att gärningsmannen är en person med ”psykiska problem”, samt att fallet ”inte alls” utreds som terrorbrott.

Estrosi säger också att rektorns tillstånd inte är livshotande. Det är oklart hur allvarliga skador de tre skottskadade har.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att ytterligare en inblandad person är på fri fot, men den uppgiften har inte bekräftats.

 

Räddningstjänsten uppmanar boende i Grasse att stanna inomhus, även oroliga anhöriga har uppmanats att hålla sig ifrån skolan medan polisen säkrar lokalerna. Franska regeringen skickade också ut en varning i invånarnas mobiltelefoner.

Alla skolor i staden har stängt efter händelsen. Frankrikes premiärminister Bernard Cazeneuve har avbrutit en resa i norra delarna av landet.