Miriam Bryants raket är redo för start

Miriam Bryants musik har enligt egen utsago inte tagit en ny riktning. Foto: Pontus Lundahl / TT

Uppdaterad: 19 april, 2017 10:41

På fredag släpper Miriam Bryant sin nya singel “Rocket”, som är en del av en kommande ep. Vänner som säger att låten skiljer sig från Bryants tidigare katalog ger henne huvudbry.

– Jag blir stressad av att alla säger så, säger hon.

Miriam Bryants kommande singel “Rocket” är en soldränkt poplåt med gungande baktakt, som ett vykort från en charterresa. Ursprungligen var den tänkt att låta sorgligare, insisterar Bryant.

 

– Jag var i ett skede i livet där jag kände mig ovanligt peppad, stark och bitchig. Jag brukar oftast se livet från den mörka sidan, men min producent och jag var i 30 graders värme vid någon pool på Kreta, fulla på sangria, och skrev en breakup-låt om en person som jag fortfarande var ihop med, säger hon.

 

– Vi gillade verkligen låten då och tyckte att vi skulle släppa den, men när jag kom hem tyckte jag att den var dålig och blev superbesviken för att jag inte tyckte om den längre. Det var förmodligen för att jag blev mig själv igen när jag kom hem.

 

Så småningom började “Rocket” leta sig runt genom skivbolagets korridorer, där den fick fäste. Även Miriam Bryant gav den en chans till och lät sig övertalas. Men hon ryggar tillbaka när det antyds att låten innebär en ny musikalisk inriktning.

 

– Det är väldigt många vänner som har lyssnat på den som hävdar det. Jag blir stressad av att alla säger så, för jag har inte tänkt på det själv, säger hon.

 

“Rocket”, de tidigare singlarna “Black car” och “Everything” samt ytterligare tre låtar som ska släppas innan sommarens slut utgör en ny, ännu odöpt, ep. Den följer upp fjolårets “Hisingen och hem igen” som innehåller succélåten “Ett sista glas”.

 

När Miriam Bryant uppträdde på manifestationen efter terrordådet i Stockholm föll valet på just den låten.

 

– Det var en ganska märkligt andaktsfull stämning, nästan religiös. Jag har aldrig varit med om en så fokuserad publik. Oftast är det väldigt rörigt och svårt att få kontakt med alla. Det är nog första gången jag har stått inför en så stor publik och känt att alla var med. Det var så klart inte för min skull, utan för att det här hemska hade hänt. Det kändes som att alla var väldigt förenade under hela manifestationen, säger hon.