Lokal domarprofil tveksam till videoteknik

Carlo Ancelottis (bilden) förslag går inte hem hos Osman Yücel. Foto: Martin Meissner/AP

Uppdaterad: 20 april, 2017 15:19

Bayern Münchens tränare Carlo Ancelotti var rasande på domarteamet efter uttåget ur Champions League i tisdags. Han menade att två av målen borde ha avvinkats för offside och att laget drabbades av en felaktig utvisning. Nu vill han införa videoteknik, något som Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs fotbollsförbund är skeptisk till.

Under matchen utvisades Bayern Münchens Arturo Vidal felaktigt. Hans andra gula kort var i själva verket en perfekt brytning visade reprisbilderna. Dessutom visade repriserna att två av Cristiano Ronaldos tre mål gjordes från en offsideposition. Något som fick Carlo Ancelotti att rasa.
– I kvartsfinalen måste det vara domare med mer kvalitet. Det är dags att introducera video för domarna, sade Ancelotti.

 

Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs fotbollsförbund är inte lika säker på att videoteknik är rätt väg att gå.
– Tjusningen med fotboll är att det är domarens bedömning som gäller.

 

Osman Yücel är helt emot att stoppa spelet för att granska situationer. Han är däremot positv till teknik som avgör enkla ja eller nej-beslut, på samma sätt som målkameror.
– Det är ingen bedömning om du står offside eller inte, så teknik för att avgöra om det är offside eller inte är jag positiv till, säger han.