Blåvitt tar avstånd från hånfulla ramsor

IFK Göteborg tar bland annat avstånd från den här banderollen. Foto: Björn Larsson Rosvall

Uppdaterad: 19 april, 2017 13:26

IFK Göteborg tar avstånd från supportrarnas hånfulla ramsor och banderoller mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna under måndagens match på Gamla Ullevi.
“Det är givetvis så att vi kraftigt tar avstånd från delar av det som ropades under matchen”, säger klubbdirektör/sportchef Mats Gren till klubbens webbplats.

Där skriver Blåvitt att det inte enbart var positiv atmosfär från läktarhåll utan också “ordval som föreningen aldrig kommer att stå bakom och som är långt bort från de värderingar vi står för”.

 

Banderoller, som “Byter stad varannan dag — ingen vill veta av ert skitlag”, och supporterramsorna antydde att AFC är ett köpelag som inte borde spela i allsvenskan.

 

Efter matchen, som slutade 1—1, attackerades AFC-supportrarnas hyrda minibuss. Eskilstuna-lagets målvakt Tim Erlandsson ställde upp och betalade kostnaden för skadorna.

– Deras pengar ska gå till supporterresor och att stötta oss på olika sätt. Inte till sånt här, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

– Det här kändes naturligt och som ett sätt för mig att visa uppskattning.

AFC Eskilstuna har också bestämt att supporterklubbens medlemmar får gå gratis på hemmamatcherna resten av säsongen, skriver klubben på sin webbplats.