Göteborg bjuder på helgunderhållning

Liseberg öppnar för säsongen. Foto: Liseberg

Uppdaterad: 20 april, 2017 19:55

Det finns massor att hitta på i Göteborg den här helgen. Vi har hittat guldkornen!

Liseberg slår upp portarna i helgen. Foto: Liseberg

Liseberg har sommarpremiär

På lördag slår Liseberg upp portarna igen och sommarsäsongen drar igång. De stora nyheterna för i år är karusellen Loke och den nya attraktionen Klubbland, en hyllning till Håkan Hellström. Öppningen av Loke blir dock en vecka försenad på grund av en materialeverans.
Nytt för i år är också att Burger king är utbytt mot Max hamburgerrestaurang.

Förväntningarna inför öppningen är höga och trots att det soliga vårvädret fortsätter att hålla sig borta så förväntas det komma runt 10 000 besökare på premiärdagen.
– Det är alltid roligt och spännande att öppna igen efter det långa vinteruppehållet. Man längtar efter att parken ska väckas till liv, säger Stefan Wern, informatör.

 

Foto: Sam Panah

Foto: Sam Panah

Vin och delikatessmässan

Det bjuds på både lokala provsmakningar och dryck från olika delar av världen. Några som ska ställa ut är Kött på riktigt, ett företag som startades av Sam Panah och Jussi Andersson 2015.

– Det brukar vara bra stämning. Alla är lite berusade och det blir härligt snack, säger Sam Panah.
Killarna startade sitt företag för att människor ska få tillgång till närproducerat kött.
– Det finns massa grymma bönder i närheten, till exempel på Orust eller i Kungälv. Man måste inte köpa kött som transporterats långa sträckor, säger Sam Panah.

 

Foto: Janerik Henriksson

 

Världsboksdagen 23:e april

Världsboksdagen firas den 23:e april därför att det datumet från början är en minnesdag för ett flertal stora författare, till exempel William Shakespeare. På stadsbiblioteket firas denna dag med musik, uppläsningar och samtal. Det kommer bland annat att läsas texter av människorättsaktivisten och författaren Aslý Erdoðan.

 

London Designmarknad

På Auktionsverket Kulturarena hålls i helgen en designmarknad med 80 designers. Det är utställare som designat smycken, kläder, inredning, konst och mycket mer. Arrangörerna Therese Aronsson och Mattias Rask startade marknaden för att de ansåg att utbudet av marknader var dåligt i Göteborg. De ville skapa en mötesplats som liknade marknaderna på Portobello Road och Camden i London. En plats där designers kan nå ut med sina kreationer. Marknaden hålls 21-23:e april.