Åsikter skiljer sig kring skolförslag – även i Göteborg

Åsikter skiljer sig kring skolförslag – även i Göteborg

Idag lade Skolkommisionen fram ett förslag om att skolvalet ska bli obligatoriskt. Man vill också att man ska lotta ut platserna till utbildningar med för många sökande.  Bland Göteborgs skolor råder det delade meningar om förslaget.

TV
TV

Rusningstrafik för kohagen

Ett tydligt vårtecken i Sverige är de årliga kosläppen. De lockar varje vår tusentals besökare som vill se kornas första glädjeskutt ut i hagarna.

TV
TV

Oppositionen tror på kameraövervakning

 Idag höll kommunstyrelsen i Göteborg möte i rådhuset. Man diskuterade bland annat kameraövervakningen av allmänna platser och vilka konsekvenser detta kommer få.

Välkomna pengar till förlossningsvården

Välkomna pengar till förlossningsvården

I regeringens vårbudget får förlossningsvården 500 miljoner kronor. Välkomna pengar enligt Socialstyrelsens nya rapport som pekar ut flera problem med förlossningsvården. 

Politikintresset ökar bland unga

Politikintresset ökar bland unga

Ungdomsbarometerns nya undersökning är både positiv och negativ. Det politiska intresset bland unga ökar, men samtidigt sjunker förtroendet för de svenska politikerna. 

Färre köper bostäder före visning

Färre köper bostäder före visning

Även om det fortfarande är många bostadsjägare som slår till direkt och köper före visning så har antalet minskat något det senaste året. 

Här ska byggas lägenheter– i trä

Här ska byggas lägenheter– i trä

Utformning och ekologisk hållbarhet var fokus i tävlingen som skulle avgöra vilka företag som skulle få utforma de nya flerbostadshusen vid Gibraltarvallen.

TV

TV: Minska matsvinnet i Göteborg

Matsvinn påverkar både miljö och samhällsekonomi negativt. Nu ska föreningen Food 2 Change börja dela ut mat som passerat sitt bäst före datum även i Göteborgs kommun.

TV

TV: Så tycker Göteborgarna om Brunnsparken

http://goteborgnu.se/wp-content/uploads/2017/04/Brunnsparken_Goteborg-NU-1.m4v De senaste åren har det skett mycket förändringar i Brunnsparken. Nu vill park- och naturförvaltningen ta reda på hur parken ska fortsätta att utvecklas.

TV

TV: Sommarpremiär för Barnens Zoo

På torsdag öppnar Barnens zoo i Slottsskogen igen efter vintern. Allmänheten kan hälsa på i särskilda klapp-hagar och barnen kan prova på ponnyridning.  Allt för att öka medvetandet om våra djur.

TV

TV: Ny gatufest på Avenyn

Gatufester blir allt mer populärt i Göteborg. I vår kommer det nya festligheter på avenyn i from av Avenyn block party.