Nyhetssändning 15:00

Från vänster: gästen David Klint, sändare Ellen Ståhlgren och sändare Johan Ekström.

Här ovan kan du höra torsdagens tredje och sista sändning. Vi rapporterar om olycksrisk för stående bussresenärer i Göteborg och om sopor som blir till mat. Vi får även besök av David Klint, grundare av Tough Viking.

Transportstyrelsen varnar stående resenärer


FOTO: Oscar Barragan.


Trots att buss är det säkraste sättet att färdas på, menar Transportstyrelsen att det medför en stor säkerhetsrisk att många resenärer tvingas stå. Busschauffören Mohammad Deeb kör ofta de större Expressbussarna i Göteborg. GöteborgNu har pratat med honom om risken för de stående resenärerna.

Centerpartiets ungdomsförbund för cannabislegalisering


Centerpartiets ungdomsförbund vill legalisera cannabis. FOTO: Jeff Chiu/ AP

Idag, den tjugonde april, uppmärksammas ibland som den internationella cannabisdagen. Cannabisbruk är förbjudet enligt svensk lag, med undantag för vissa medicinska användningar. Men det finns de som vill ändra på det. Vi har pratat med Andreas Eriksson, rättspolitisk talesperson för Centerpartiets ungdomsförbund.

Rustar upp inför översvämningar och skyfall

Göteborgs stad kämpar för att undvika översvämningar.
Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Havsnivån stiger och klimatförändringar är ett faktum. Men vad gör Göteborgs Stad för att förhindra kommande översvämningar och skyfall?
GoteborgNu har pratat med Ulf Moback, klimatexpert på Stadsbyggnadskontoret i Göteborg

Full fart på Chalmers inför cortègen


Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Logga över entré.
Foto: Fredrik Persson


Våren är här och med den följer den årliga Chalmers cortègen. Förberedelserna är i full gå och studenterna arbetar ivrigt med att sammanställa sina kreationer. Vi träffar Hanna Jörlen, ordförande för cortègen.

Nyhetssändning 13:00


Moa Alfredsson och Lovisa Vitus.

Här ovan kan du höra torsdagens första sändning. Vi rapporterar om att unga intresserar sig mer för politik trots att förtroendet för partierna sjunker, om banderoller med nazistiska budskap på E6:an och om cortegébyggandet på Chalmers.

Sändare var Moa Alfredsson och Lovisa Vitus.

 

Höjd krisberedskap i Göteborg

Göteborgs stad höjer krisberedskapen. Thomas Johansson/TT

Efter terrordådet i Stockholm den 7 april höjer nu Göteborgs stad sin kris-beredskap. Detta beslutade kommunstyrelsen igår.

Trafiknämnden får i uppdrag att undersöka vilka åtgärder som kan vidtas för att förhindra eventuella terrorattentat i Göteborg.