Full fart på Chalmers inför cortègen


Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Logga över entré.
Foto: Fredrik Persson


Våren är här och med den följer den årliga Chalmers cortègen. Förberedelserna är i full gå och studenterna arbetar ivrigt med att sammanställa sina kreationer. Vi träffar Hanna Jörlen, ordförande för cortègen.

– Cortègen är en göteborgsk tradition som är över 100 år. Det är en studentkarneval som byggs av cirka 1000 studenter under tio dagar. Och sen på valborgsmässafton så åker den runt Göteborg, säger Hanna Jörlen.
Cortégen startade 1909 och har blivit en viktig symbol för både Chalmers och Göteborg. Om det är bra väder så kan uppemot 250 000 åskådare samlas runt om i stan för att beskåda det festliga tåget. Men de som ser fram mest emot det är studenterna själva
– För mig är det nog att ge studenterna en chans att komma utanför plugget och göra något som inte är att studera. Att träffa folk från andra sektioner och att skapa gemenskap, säger Jörlen

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *