Jazzfestivalen drar igång


Malmars Makalösa. FOTO: Jenniann Johannesson.


Imorgon inleds Gamlestan Jazz. En nio dagar lång Internationell Jazzfestival. Basen blir i Gamlestan men det blir också konserter på anrika Jazzstället Nefertiti och på Frilagret.

På Frilagret blir det familjedag med bland andra Malmars Makalösa. Arrangören Linda Gustavsson berättar mer.
– Det kommer att vara massor av olika småscener kan man säga, runt om i stan, som festivalen är på. Men vi har ingen hemmascen. Inget festivalområde eller så där. Vi kör på redan existerande scener.
Gamlestan Jazz arrangeras för fjärde året i rad. Festivalen satsar på att vara en kvalitetsfestival med internationellt erkända artister och morgondagens stjärnor. Festivalen drivs av den ideella föreningen Gamlestaden Jazz Festival i samarbete med en rad lokala aktörer. Förutom biljettintäkter finansieras festivalen av Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalands regionen och Fastighetsägarna i Gamlestaden.
Linda Gustavsson är laddad inför starten.
– Det börjar ju på fredag. Det är ju helt sjukt! Vi har ju jobbat med det här hela våren. Nu är det igång snart.
Jazzbandet Malmars Makalösa är en av akterna som uppträder på festivalens familjedag på Frilagret. Ida Malkolmson, som är en av två sångerskor i bandet, är taggad inför spelningen.
-Vi är väldigt taggade. Det är jätteroligt att spela. Att de vill att vi skall spela på deras festival. Det känns ju jättekul att spela i ett sådant sammanhang.
Stefan Johansson

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *