Transportstyrelsen varnar stående resenärer


FOTO: Oscar Barragan.


Trots att buss är det säkraste sättet att färdas på, menar Transportstyrelsen att det medför en stor säkerhetsrisk att många resenärer tvingas stå. Busschauffören Mohammad Deeb kör ofta de större Expressbussarna i Göteborg. GöteborgNu har pratat med honom om risken för de stående resenärerna.

– Om det till exempel inte finns någonstans att sitta så kommer dem ändå att stå i bussen. Så man kan inte säga till dem att ”nej tyvärr, det går inte att komma in i bussen”, för dem blir ledsna för att de ska hinna till jobbet eller till skolan. Så det är nackdelar också, man vet till exempel inte vad som ska hända i trafiken, till exempel att man ska drabbas av en olycka eller så och det är inte säkert för dem har inget bälte ingenting. De kan skada sig så farligt, säger Mohammad Deeb.

Så varför inte sätta in fler bussar i trafiken så att alla resenärer kan sitta?

– Det blir då ekonomiska konsekvenser med höjda biljettpriser kanske.  Det kan också innebära att man flyttar trafik från mindre belastade områden vilket gör att man då ökar biltrafiken i vissa områden istället för att minska det, som målet är, säger Deeb.

Oscar Barragan

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *