Statsvetarprofessor om politikerkrisen

Folke Johansson säger att SD:s uteslutning av Lars Hansson tyder på inre motsättningar och bristande organisatoriskt ledarskap. Foto: Tomas Nyström


Det är turbulent i Göteborgspolitiken. Kommunalrådet Lars Hansson väljer att stanna på sin post, trots att han blivit utesluten ur Sverigedemokraterna efter anklagelser om mobbning och kränkningar. Och bara häromdagen skrev Miljöpartiets Henrik Munck bland annat att hans partikolleger alltid har rasistkortet nära till hands.

Folke Johansson, professor i statsvetenskap på Göteborgs Universitet, säger att det finns en enighet mellan de politiska blocken i frågan om Västlänken. Men att väljarna gör läget ansträngt för politikerna.

Reporter: Tomas Nyström

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *