Skolor på Hisingen utsatta för grov skadegörelse

Det senaste dygnet har två skolor på Hisingen utsatts för grov skadegörelse. Ellen Keyskolan fick under natten drygt 200 fönsterrutor krossade. Tidigare under onsdagskvällen drabbades även Brudbergsskolan.

På onsdagskvällen runt 19.30-tiden fick polisen ett larm om skadegörelse på Brudbergsskolan som ligger i Hisings Backa. Omkring 30 rutor ska ha krossats, och enligt SVT Väst har man använt en nödhammare som finns i bussar och vagnar för att göra sönder glaset.

Polisens presstalesman Jenny Widén säger till SVT Väst att ingen person är gripen, men att ett vittne såg en grupp killar lämna platsen vid tidpunkten för händelsen. Skolans rektor Monica Landin säger att det inte finns någon misstänkt gärningsman. Hon vet inte heller motivet.
– Det har inte funnits några indikationer att detta skulle hända. Skolan har inte haft bekymmer med varken skadegörelse eller hot tidigare. Det kom som en chock, säger hon.

Skolan har under dagen haft öppet som vanligt och det är inga undervisningar som har påverkas av händelsen. Just nu håller man på att byta rutorna.
– Det kommer att vara åtgärdat innan dagen är slut, säger Monica Landin.

Efter händelsen på Brudbergsskolan utsattes Ellen Keyskolan för samma sak, men i större omfattning.
– Det är 224 rutor som har krossats. Man blir förbannad och ledsen, säger Anders Andrén som är sektorschef för utbildningen på Norra Hisingen.

Alva Karlsson

Bild: Isabella Persson

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *