Redbergslid och Sävehof segrare i onsdagens derbyn

Tränare Rasmus Overby och Johanna Alm. Foto: Adam Ihse / TT
Sävehofs Elin Hallagård jublar. Foto: Adam Ihse / TT
Gzim Salihi i Sävehof jublar efter ett mål. Foto: Adam Ihse / TT
Sävehofs William Bogojevic kommer fri. Foto: Adam Ihse / TT

Det var upplagt för storslam igår för Partille-klubben Sävehof på onsdagen. Damlaget åkte på besök till Önnered samtidigt som herrarna tog emot Redbergslid på hemmaplan.

 

I Önnered tog sexan i SHE-tabellen emot trean, och Sävehof var stora oddsfavoriter inför matchen. Bortalaget hade inför derbyt tre raka vinster i ligaspelet, men som vi alla vet har statistik väldigt lite påverkan på derbyn. Det blev en jämn första halvlek. Önnered stod upp bra, och Sävehof gick till halvtidsvila med en uddamålsledning, 16-15.

Den andra halvleken blev maktdemonstration från Sävehofs sida. Favoriterna drog ifrån och kunde till slut vinna med 31-25. Efter matchen hade bortalagets Emma Ekenman Fernis analysen klar.

– Vi får bättre träff bakåt och har långa anfall och sätter dit bollen i slutet av anfallen. Det är det som gör att vi vinner matchen, säger Emma Ekenman Fernis till GP.

Sävehof rycker i och med vinsten ifrån fyran Västerås och närmar sig Skuru och H65 Höör.

 

För herrlaget blev det deja vú-känsla, då laget precis som i förra mötet i november med Redbergslid förlorade med uddamålet. Efteråt var det RIK-målvakten Tobias Thulin som var det stora spöket för Sävehof, och han hyllades även av motståndarlagets tränare Andreas Stockenberg i en intervju efter matchen.

– Man kan springa och säga att RIK är duktiga, men allvarligt, hur svårt är det när man har en sådan fuskgubbe i mål? De kan släppa kanter, de kan låta oss skjuta från åtta meter. Han tar bollarna ändå, säger Stockenberg uppgivet till GP.

Matchen dominerades i första halvlek av Redbergslid, som hade ledningen 15-12 i halvtid, och ökade i början av andra halvlek till en femmålsledning. Detta blev kalldusch för Sävehof, som sedan insåg allvaret. Partille-laget höll jämna steg med RIK resten av matchen, men lyckades aldrig ta sig förbi. Matchen slutade 28-29.

 

 

Cesar Fältskär