Vivo – ett okänt men framgångsrikt företag

 

Idag lanserar Samsung en ny mobiltelefon i sin Galaxy-serie, Galaxy S10. Samtidigt introducerar Vivo sin nya skapelse V15 Pro men i skymundan av de stora bjässarna.
–Du tänkte på vilket företag… jag känner inte till Vivo, säger Simon Rabaa, anställd på Elgiganten.

På senaste tiden har Apple och Samsung dominerat den mobila marknaden. Sakta men säkert har några andra företag börjat göra namn, såsom Huawei. Även om det finns flera olika företag föredrar man att köpa de stora företagens produkter.
–De är oerhört starka varumärke, starka företag. iPhone säljs mycket av sig själv, det har de gjort sedan grunden, säger Simon Rabaa.

Idag lanserar Samsung sin nya telefon Galaxy S10, Galaxy S10+ och Galaxy S10E. Å ena sidan har vi Samsung, å andra sidan har man Vivo som också ska introducera sin V15 Pro idag. Ett företag som på tio år har växt sig till en topp-10 kandidat bland mobiltillverkning. Trots den stora succén är företaget okänt till de flesta i Göteborg som inte har någon kunskap om det.
–Du tänkte på vilket företag? Jag känner inte till Vivo, jag har ingen kunskap om det, säger Simon Rabaa.

Reporter: Samarth Katiyar