Dags för Göteborgs första Kpop konvent – Omaya Kpop Con 2019

Uppdaterad: 14 februari, 2019 11:24

Den 16-17 februari på Frejaskolan i Tynnered är det dags för Göteborgs första Kpop konvent. Besökare från hela Europa väntas komma till evenemanget som arrangeras av föreningen Kpop Göteborg på Ungdomens hus 1200 kvadrat i Frölunda.

Konventet arrangeras under sportlovet med stöd av Ungdomssatsningen Väster, Glenns guldgruva och Kultur i Väst.

– Omaya Kpop Con är ett 2-dagars konvent, med tema Kpop. Det äger rum på Frejaskolan och vi har förberett sovsalar för de som kommer från andra städer på Ungdomens Hus 1200 Kvadrat, berättar Sara Rutgerson, en av arrangörerna och projektsamordnare i Kpop Göteborg.

 

Helgens stora dragplåster är M.O.N.T, en Kpop grupp som kommer hela vägen från Sydkorea.

 

Kpop är en fort växande subkultur med ursprung i sydkoreansk popmusik. 2017 bildades Göteborgs första Kpop förening av ungdomar på Ungdomens hus 1200kvadrat och föreningen har idag över 100 medlemmar. Målet för föreningen har länge varit att anordna ett större Kpop konvent och nu är det alltså dags.

 

– Under konventet kommer vi erbjuda massa olika aktiviteter, bland annat dansworkshops och uppträdanden, mat, lekar, karaoke, filmvisning. Det kommer en Kpop grupp från Sydkorea, M.O.N.T som håller konsert och fanmeet under konventet, säger Sara Rutgerson.

 

Ungdomarna i föreningen har själva planerat och förberett allt inför helgens stora händelse med stöd av ungdomshandledare på Ungdomssatsningen Väster. Konventet arrangeras i samarbete med Kultur i Väst och Glenns guldgruva. Under helgen väntas besökare från hela Sverige och Europa komma till Göteborg för att delta.

 

– Syftet med konventet är att skapa en gemenskap och en rolig upplevelse för Kpop fans. De flesta stora Kpop eventen i Sverige äger rum i Stockholm, därför vill vi satsa på något större här i Göteborg. Alla har ju inte möjlighet att åka till Stockholm för exempelvis konserter, säger Sara Rutgerson.