Gulldén och Jacobsen saknas mot Ryssland

Sabina Jacobsen missar matcherna mot Ryssland. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Uppdaterad: 19 februari, 2019 14:54

Det är ett Sverige som saknar flera viktiga spelare när handbollslandslaget i mars möter de olympiska mästarna Ryssland, i genrepet inför vårens VM-kval mot Slovakien. Bland annat finns varken lagkaptenen Sabina Jacobsen eller Isabella Gulldén med i truppen.

I slutet av mars ställs Sverige mot de olympiska mästarna Ryssland i två genrep inför VM-kvalmatcherna mot Slovakien, som spelas senare i vår. Men när Sveriges förbundskapten Henrik Signell presenterade truppen fanns varken lagkaptenen Sabina Jacobsen eller gravida Isabella Gulldén, som i landslagssammanhang stått för 786 mål på 202 landskamper, med.

 

Jacobsen har sedan i höstas kämpat med sviterna efter ett opererat knä och det är återigen samma knä som håller henne borta från spel.

 

Trots avbräcken menar Signell att det blir en bra utmaning inför VM-kvalet.

“Ryssland har ruskigt bra handbollspelare och även om de ofta byter en del spelare mellan samlingarna kan de alltid ställa upp med ett landslag som kan slå de bästa i världen. Det blir en härlig utmaning för oss”, säger han i ett pressmeddelande.

 

Jämfört med truppen från EM i december, där Sverige slutade sexa, innehåller truppen dock flera nya ansikten som Köpenhamns Marie Wall, Sävehofs Emma Fernis och Sofia Hvenfelt, Höör.