Dubbelt mållöst i Champions League

Uppdaterad: 20 februari, 2019 16:39

Bayern München försökte i första halvlek – sedan parkerades bussen på Anfield.

Efter det mållösa mötet med Liverpool väntar nu en sprakande Champions League-retur i mitten av mars. Mållöst blev det även i åttondelsfinalen mellan Lyon och Barcelona.

Jürgen Klopp valde att satsa på en oprövad del i backlinje i mötet med Bayern München. Inför stormötet flyttade tränaren ner Fabinho ett hack i startelvan och lät brasilianen ta hand om avstängde Virgil van Dijks mittbacksplats intill Joël Matip.

“Svår match”

Trots att Liverpool försökte – Mohamed Salah och Sadio Mané vaskade fram några halvskapliga chanser – hade Bayern München kontroll på händelserna, och “säkrade” ett mållöst första möte i Champions League-åttondelsfinalen.

Vi hade lite otur med våra avslut, när man skapar så många chanser hoppas man göra ett eller ett par mål. Men det hände inte i kväll, säger Liverpools mittfältare Georginio Wijnaldum till Viaplay.

Den 13 mars väntar returen i München, Tyskland. Då ska en klubb försöka säkra avancemang, vilket i sin tur även kanske kan betyda en mer öppen match.

Mållöst i Lyon

Mållöst blev det även i franska Lyon, där hemmalaget ställdes mot den spanska giganten Barcelona.

Men det var en match som inte var lika tät och tajt som mötet i Liverpool. Barcelona skapade flera chanser men då Lionel Messi och hans lagkamrater varken hade riktning eller kvalitet i avsluten var det ingen boll som smet förbi målvakten Anthony Lopes.

Lyon var dock långt ifrån chanslöst, då gästernas målvakt Marc-Andre ter Stegen vid ett tillfälle behövde hjälp av ribban för att hålla Martin Terriers avslut på rätt sida mållinjen.

TT NYHETSBYRÅN

Bild: TT Peter Byrne