Kraftig brand i Västerås

Polis har valt att inleda en förundersökning om mordbrand Foto: Johan Nilsson / TT

Uppdaterad: 20 februari, 2019 16:30

En kraftig brand utbröt under natten i ett flerfamiljshus i Västerås. Branden ska ha startat på en balkong och spridit sig med rasande fart vidare till ytterligare en lägenhet. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Larm om att ett trevåningshus börjat brinna inkom till räddningstjänsten vid 00.30-tiden i natt. Enligt polisen rör det sig om ett trevåningshus med flera trappuppgångar och 19 lägenheter. Totalt har det brunnit i två av lägenheterna, dels den lägenheten där branden började men även en lägenhet längre bort i huset då elden spreds av vinden. Fem brandstationer har under natten deltagit i släckningsarbetet. Ett ögonvittne som är boende i huset mitt emot uppgav strax före 03 på morgonen att elden verkade ha lugnat ner sig något. Vid 02.30-tiden kunde räddningstjänsten meddela att branden var släckt och att man har påbörjat eftersläckningsarbete.

 

Under onsdagsmorgonen valde räddningstjänsten ändå att fortfarande ha en station vid platsen för att garantera att det inte fanns någon rasrisk eller att elden riskerade att blossa upp igen. Det är oklart hur många som var hemma när branden bröt ut men alla evakuerades under natten till en närliggande skola och inga skadade har rapporterats. Det är ännu oklart när de boende kan återvända till flerfamiljshuset.