Partysugen? Lugn – Vi har festerna för DIG!

På fredag kommer Grand Master Flash till Pustervik. Arkivbild. Foto Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200

Uppdaterad: 20 februari, 2019 17:18

Sugen på fest i helgen? Från Så mycket bättre och Mange Schmitdt till Hip-Hop-legendar och tung techno. Redaktionen tipsar om Göteborgshelgens bästa dans och musik.

Temperaturen stiger, februarisnön har smält och helgen innan löning närmar sig. För er dans- och musikintresserade som inte redan har bränt alla cash på konsertbiljetter, drinkar och entréavgifter rekommenderar redaktionen en Göteborgshelg värdig vädret.

 

Stjärnskottet Albin Lee Meldau fortsätter sin turné efter Så mycket bättre-succén och besöker Trädgår’n lördagen den 23 februari. Hans musik har hyllats bland folk i alla åldrar, vilket märks på de slutsålda biljetterna.  Men oroa er inte, om ni inte redan har fått tag i en biljett anordnas en extrakonsert i samma lokal den 10 mars.

 

För er som brinner för hip-hop och DJ-historia kommer Bronx-legendaren Grand Master Flash till Göteborg på fredag den 22 februari. Han är nyligen uppmärksammad i Netflixdokumentären Hip-Hop Evolution och TV-serien The Getdown, men är mest känd för att ha revolutionerat hip-hopscenen med sina DJ- och skivspelartekniker. 22:00 på Pustervik börjar basen vibrera och LP-skivorna snurra. Missa inte det!

 

Om ni känner er inspirationslösa och trampar vatten i musikträsket är den internationella amatörtävlingen Emergenza Festival Sticky Fingers något för er. Här spelar osignade band från alla genres och stilar. Dörrarna öppnar nu på lördag den 23 februari klockan 18.00 och håller på hela kvällen. Om ni har tur kanske ni hittar ett nytt favoritband!

 

Helgen är inte bara späckad med konserter utan också feta klubbar och fester för alla smaker. Framgångsuccén True Love är tillbaka med sitt balladkoncept på Auktionsverket den 23 februari. Bered er på en hög mysighetsfaktor, tryckarhits och en hemlig artist!

 

Klubben Hoki Moki har fullt hus hela helgen. Under fredagen anordnas en kväll i kontrasternas tecken med två klubbar under samma tak. En ”Superkväll”  med bland annat uppträdande som Mange Schmitdt och Miss Inga på ena sidan av myntet och indie/punkklubben ”Popen är död” på andra sidan. Under lördagskvällen anordnas en reunionfest för alla er nostalgiknarkande 90-tal- och Emmabodafestivalenfans. Sätt på er adidasbyxorna, en paisley-mönstrad bucket hat, lär er Teddybears gamla grammistal utantill och dansa som det vore 1992. 22:00 den 23 februari på Hoki Moki!

 

Om budgeten är snål och den monotona technobasen är något för dig tipsar redaktionen om den lilla klubben Vibetribe som anordnas på Boca Boca från 22:00 till 02:00 fredagen den 22 februari. Enligt rykten på stan kan det finnas möjlighet till efterfest på annan plats för er som vill dansa vidare. Spetsa öronen och fråga runt!

 

Konceptet Eat me when I bleed är tillbaka på Sockerbruket den 23 februari. Queerklubben har som tidigare öppet till sent (förmodligen väldigt sent) och är i denna upplaga i form av en ungdomsgård. Spela pingis, köp öl i cafeterian och hångla med dina crushes!

 

Om ni hade lite pengar kvar innan helgen lär de definitivt vara spenderade på söndag kväll. Glöm ej, slappna av, respektera varandra och ha kul!