Maskerade personer tog sig in på gymnasieskola

GTI-skolans logga. FOTO: GTI

Uppdaterad: 21 februari, 2019 12:59

Inget brott begicks när ett tiotal maskerade personer tog sig in i en gymnasieskola i Göteborg, bedömer polisen. Skolan ville inte anmäla händelsen och man har därför inte påbörjat någon förundersökning.

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen i Göteborg fick in ett larm om ett bråk från GTI-gymnasiet. Ungefär tio personer ska ha tagit sig in på skolan och flera av dem ska ha varit maskerade. Ingen människa uppges ha kommit till skada under händelsen. När polisen kom till platsen ska de maskerade personerna redan ha tagit sig ut ur skolområdet.

 

– Larmet kom via personal på skolan, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesperson i region väst, till GT.

 

Man vet inte heller vilka personer det rör sig om, eller om de är elever på skolan. Enligt Ulla Brehm som också är presstalesperson i regionen i väst fanns det inget underlag för en polisanmälan.

 

– Det fanns ingen på plats som ville göra en anmälan, säger hon.

 

Runt 16-tiden på eftermiddagen fanns det endast en polispatrull kvar på platsen som rapporterade att läget var lugnt. Trots att polisen blivit tillkallad till platsen höll man med skolan om att ingen anmälan skulle göras.

 

– Det som hände var egentligen att vi skickade patruller till platsen för att kontrollera om det var något brott som hade begåtts. Och patrullerna på plats gjorde helt enkelt bedömningen att så var inte fallet, säger Ulla Brehm.

 

Hon berättar också att polisen istället stället dokumenterar utryckningen och andra noteringar i ett PM.

 

– I framtiden vet vi då vad patrullen åkte på, vad de möttes av och vilka åtgärder som vidtogs.