Bilexplosion kan ha varit hämndaktion

Uppdaterad: 19 mars, 2019 10:03

En explosion i en personbil i Landvetter, utanför Göteborg, kan ha varit en hämndaktion. Bilen disponeras av en ung man som suttit häktad efter en skottlossning i november. Ingen person skadades av explosionen

Larmet om bilexplosionen kom vid halvtvå-tiden natten till måndagen. Polisens nationella bombskyddsgrupp kallades till platsen och har gjort en teknisk undersökning, vars resultat nu ska analyseras.

 

Bilen disponeras av en ung man som suttit häktad efter skottlossningen vid en festlokal i Mölnlycke i höstas, skriver Göteborgs-Posten. Festen hölls av en klubb med koppling till Hells Angels. Enligt vittnen angreps festen av en grupp ungdomar från trakten.

 

Sju personer skadades i det stora bråket. Fem av dem hade skottskador. En utländsk Hells Angelsmedlem fick svåra skottskador.

 

I ett första skede anhölls 13 män från båda sidor – men alla släpptes efter några dagar. En ung man häktades dock efter en tid, som misstänkt för mordförsök på flera personer. Men häktningen upphävdes också.

 

I februari meddelade åklagaren att utredningen om skottlossningen var på väg att läggas ner, eftersom det inte var möjligt att komma fram till vem som gjort vad.