Fängelse för stöld av barnvagn med bebis i

Polispatruller utanför förskolan i Hisings Kärra. En sex månader gammal flicka försvann på tisdagen utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Foto: Thomas Johansson / TT

Uppdaterad: 19 mars, 2019 10:45

Kvinnan säger själv att hon bara var ute efter barnvagnen och inte förstod att det var ett spädbarn i. Nu döms hon till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande, rapporterar lokala medier.

Händelsen utspelade sig på Hisingen i Göteborg i januari i år. Medan en mamma skulle hämta upp ett äldre syskon på en förskola försvann barnvagnen som hon ställt utanför – och i vagnen låg hennes sju månader gamla dotter.

Barnvagnen hittades av en förbipasserande på parkeringen utanför Coop i Bäckebol sex kilometer bort från förskolan. Foto: Thomas Johansson / TT

 

Först efter två timmar hittades flickan, välbehållen, i sin vagn på en parkering utanför ett köpcentrum ett par kilometer därifrån.

 

Nu har kvinnan som stal barnvagnen dömts till fängelse av Göteborgs tingsrätt. Hon ska dessutom betala skadestånd på 12 000 kronor.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, berättade under rättegången att hon var påverkad av alkohol och narkotika och inte förstod att det låg ett barn i vagnen. Hon döms trots det för olaga frihetsberövande och samtidigt för två fall av ringa narkotikabrott.